Het Nederlandse wegennet is één van de dichtst vertakte wegennetten ter wereld. De openbare wegen hebben een totale lengte van 134.258 km, waarvan de Rijkswegen 3.082 km en de Provinciale wegen 7.939 km bevatten. De overige wegen hebben een bereik van 123.237 km. Ongeveer 5.600 VerkeersRegelInstallaties (VRI's) zorgen ervoor dat het verkeer in goede banen wordt geleidt. 

Ca. 80% van alle VRI's in Nederland zijn voorzien van kabels uit het Eldtraffic portfolio voor Verkeersregelinstallaties (VRI). Het in goede banen leiden van verkeer en mobiliteit staat en valt bij goed functionerende verbindingen. In overleg met de markt (o.a. opdrachtgevers en systeemleveranciers) ontwikkelt, produceert en levert Eldtraffic maatwerkoplossingen voor de bekabeling van verkeersregelinstallaties. Door toepassing van bijvoorbeeld logische aderkleuren, gekoppeld aan de kleuren van een verkeerslicht, en duurzame reliëfopdruk worden installatiefouten aanzienlijk verminderd. De verwerkbaarheid bij lage temperaturen zorgt ervoor dat bij vorst toch doorgewerkt kan worden en de verliezen in tijd zo veel mogelijk beperkt worden. Door ontwikkelingen vanuit praktijksituaties, toegespitst op de normen uit de branche, maken onze kabels praktisch de beste in hun soort.

Kabelportfolio VRI's

Eldtraffic Alert 42V VLVS VRI

Eldtraffic ALERT
Dé halogeenvrije voedingskabel voor voorwaarschuwingsseinen in 42V verkeersregelinstallaties is de ALERT VLVS 42V. Deze kabel vormt de verbinding in de 42V VRI met het voorwaarschuwingssein bij door verkeerslichten beveiligde kruisingen en overwegen. 

Bij deze kabel zorgt een aluminiumfolie afscherming in combinatie met een vlechtwerk van koperdraden met een onderliggende aardlitze van vertind koper voor een EMC-afscherming en een uitstekende flexibiliteit. Deze komt de installatie ten goede. Door de lage spanning mag de installatie beschouwd worden als aanrakingsveilig en is extra mechanische afscherming van de ALERT VLVS 42V vanuit de NEN1010 niet noodzakelijk.

Bekijk specificatie

verkeersregelinstallatie VRI Eldtraffic Eldra BV

Volgens RAW Richtlijnen

In opdracht van en in samenwerking met opdrachtgevers en systeemleveranciers ontwikkelen wij slimme kabeloplossingen voor de aansluiting van VerkeersRegelInstallaties. Door bijvoorbeeld uitgekiende kleurcoderingen in zowel ader als buitenmantel aan te brengen, welke gekoppeld zijn aan de kleuren van een verkeerslicht, worden installatiefouten sterk verminderd en zelfs voorkomen. Al onze kabels voldoen aan de voorschriften voor het technisch ontwerp en de aanleg van VRI's volgens de RAW richtlijnen.

Robert Schaefer

Technisch Commercieel Medewerker Infra

Stel uw vraag via de button of bel mij op +31 (0)475 - 56 67 67

Stel een vraag

Kunnen wij u helpen?