ELUC, Easy Local Utility Connection, is de nieuwste ontwikkeling van Eldra op het gebied van domotica. Een combinatie van stuuraders (10x1,5) en voedingsaders (3x2,5) bespaart op installatietijd en verminderd aansluitfouten.

Dankzij de met kleuren gecodeerde stuuraders, in combinatie met een voedingskabel, levert deze ontwikkeling een besparing van 50% op in installatie en fouten die gemaakt kunnen worden door verwisseling van aders. "Het gehannes met moeilijk leesbare cijfertjes op zwart genummerde stuuraders is verleden tijd", aldus de installateur.

Deze ontwikkeling is tot stand gekomen in samenwerking met ETB van Keulen. Tijdens een bezoek aan onze fabriek in Ittervoort kwam het idee om de standaard gebruikte zwart genummerde aders te vervangen door kleurgecodeerde aders. Door toevoeging van een 3x2,5 voedingskabel kon alles in een keer geïnstalleerd worden, een nieuwe kabelontwikkeling was geboren. Na een periode van finetunen is de kabelontwikkeling definitief. Herkenbaar aan zijn (KNX) groene buitenmantel met grijze streep en een binnenmantel die het strippen nog makkelijker maakt, is deze kabel uitermate geschikt om aan te sluiten in de kleine ruimtes van de verdeelkast.

Onlangs heeft deze kabel de brandtest voor CPR doorstaan met als resultaat een certificering in klasse B2ca. De prestatieverklaring (DoP) is beschikbaar in onze online productcatalogus.

Wiel Scheijvens & John Roumen

Stel uw vraag via de button of bel mij op +31 (0)475 - 56 67 67

Stel een vraag

Kunnen wij u helpen?