Halogeenvrije bekabeling in utiliteitsgebouwen wordt (nog) niet dwingend voorgeschreven. Toch willen wij u aandacht vestigen op de vele voordelen van halogeenvrije kabels t.o.v. de veel gebruikte PVC houdende bekabeling.

Bij het gebruik van Eldra's halogeenvrije kabelportfolio worden risico's voor schade aan
mens en milieu tot een minimum beperkt
. Halogeenvrije materialen geven veel minder rook tijdens brand waardoor vluchtwegen langer zichtbaar blijven en mensen langer kunnen blijven ademen zonder in aanraking te komen met vrijgekomen toxische gassen. Een minimale investering voor gebruik van halogeenvrije kabels tov PVC houdende kabels zorgt er al voor dat uw omgeving stukken veiliger wordt. Halogeenvrije kabels worden op grote schaal gebruikt op luchthavens, grote winkelcentra, kantoren en zorginstellingen.

Tevens kennen deze halogeenvrije kabels, net zoals alle kabels binnen Eldra's portfolio voor de installatiebranche, een hoge mate van installatiegemak door soepelheid, flexibiliteit en een uitgekiende samenstelling van mantelmaterialen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld VD-draden en montagesnoeren moeiteloos in buizen worden getrokken en zijn deze gemakkelijk te strippen.

Levering binnen 24 uur
Eldra levert vanuit een ruime voorraad binnen 24 uur op locatie. Hierbij werken wij samen met diverse groothandels verspreid over Nederland. Op onze partnerpagina zoekt u snel een groothandel in uw buurt. Wij leveren producten van Nederlandse kwaliteit en mede door certificeringen als ISO9001:2008 en KEMA-KEUR kunnen wij deze waarborgen. Door een langdurige samenwerking met onze partners kunnen wij bouwen op een vertrouwde relatie met een constante kwaliteit en optimale service als belangrijkste criteria.

Eldra CPR NEN8012 kabels

NEN 8012 - CPR
In de NEN 8012 is een methodiek ontwikkeld om tot een keuze te komen van de toe te passen kabels en leidingen in de elektrische installatie. De NEN8012 is gebaseerd op de Europese Bouwproducten richtlijn en beperkt zich tot brand- en rookverspreiding via elektrische installatie. 

Met de komst van de CPR, Construction Product Regulation, waarbij alle kabels met een vaste aansluiting in een gebouw aan een bepaalde brandklasse moeten voldoen, is de certificering van deze kabels nog meer gereguleerd. Met ingang van 1 juli 2016, overgangstermijn tot 1 juli 2017, moeten alle kabels in een gebouw voldoen aan de CPR.

Meer informatie over CPR.

Wiel Scheijvens & John Roumen

Stel uw vraag via de button of bel mij op +31 (0)475 - 56 67 67

Stel een vraag

Kunnen wij u helpen?