Elektrotechnische installaties in o.a. zorginstellingen bestaan voor ca. 80% uit kabels en leidingen die in bundels door het gebouw verspreid liggen. Ongeveer 90% van alle kunststof materialen in elektrotechnische installaties is verwerkt in kabels. Kantoorgebouwen en ziekenhuizen bevatten 2 tot 5 kg kabel per m², kabels spelen dus een belangrijke rol.

Ontwikkelen, produceren en testen van kabels voor brandveiligheid in installaties is al jaren een van onze specialisme. Alle kabels worden geconstrueerd volgens de laatste normen en uitgevoerd met de modernste materialen. In ziekenhuizen en andere zorg-instellingen is het van het grootste belang dat brandveiligheid van (halogeenvrije) kabels wordt gewaarborgd.

Kunststoffen kunnen bij brand hoge temperaturen ontwikkelen die andere materialen doen ontbranden. Het grootste gevaar schuilt echter niet in de brand zelf, maar in de ontwikkeling van voor mens apparatuur schadelijke verbrandingsgassen en rook. De toxische rook die tijdens brand ontstaat bij gebruik van chloorhoudende kunststoffen, is zeer schadelijk voor het menselijk lichaam. Bij inademing van hete verbrandingsgassen beschadigen longblaasjes onherstelbaar.

Ons zeer uitgebreide pakket aan (halogeenvrije) moeilijk brandbare, brandveilige kabels zijn herkenbaar aan een rode buitenmantel. Deze kabels worden bij Eldra aangeduid met de markering BMO, Brandmeld- en Ontruiming. Tevens zijn de halogeenvrije moeilijk brandbare varianten rookarm volgens EN 61034-2.

Bekijk portfolio

Wiel Scheijvens & John Roumen

Stel uw vraag via de button of bel mij op +31 (0)475 - 56 67 67

Stel een vraag

Kunnen wij u helpen?