Na een sluiting van exact 9 maanden is de Velsertunnel op maandagochtend 16 januari 2017 weer geopend. De Velsertunnel, de oudste snelwegtunnel van Nederland uit 1957, is van binnen compleet gemoderniseerd. Rijkswaterstaat heeft vrijwel alle tunnel technische installaties vernieuwd, waaronder ook de verlichtingsinstallatie. 

Om te voldoen aan de veiligheidsnorm uit de Tunnelwet (2013) is er gekozen voor LED technologie. Daarnaast speelden de mogelijke energiebesparing, het streven naar een duurzame oplossing, veiligheid en het comfort voor automobilisten een grote rol in de keuze voor de nieuwe verlichtingsoplossing.  

Voor de aansluiting van het besturingssysteem voor alle verlichting in deze tunnel heeft men gekozen voor de betrouwbare kwaliteit van Eldra's custom made ontwikkelde kabels.

Het resultaat is een veilige tunnel die een goede doorstroom en een aangename rijervaring biedt. Dankzij de hoge prestaties van de LED-armaturen zal de nieuwe verlichtingsinstallatie de energiekosten aanzienlijk verminderen. 

Robert Schaefer

Technisch Commercieel Medewerker Infra

Stel uw vraag via de button of bel mij op +31 (0)475 - 56 67 67

Stel een vraag

Kunnen wij u helpen?