De hoogste kwaliteit in onze kabels wordt gewaarborgd door tal van (inter)nationale keurmerken als KEMA, <HAR> en UL/CSA. Hoogspanning, rek- en trek, kleur, concentriciteit, brandbaarheid, slijtvastheid en flexibiliteit zijn slechts enkele voorbeelden van testen waaraan wij onze kabels onderwerpen voordat ze die kwaliteit hebben die wij garanderen.

Zien hoe de kabels getest worden?
Wij nodigen u graag uit in onze test- en productieomgeving. 

Maak een afspraak

Brandtesten
Het brandgedrag van een kabel wordt voor een groot gedeelte bepaald door de brandbaarheid van de buitenmantel. De binnenmantel, aderisolaties, folies en vlechtwerk hebben natuurlijk ook een aandeel in het brandgedrag. Tijdens de brandtesten die op kabels worden uitgevoerd wordt getest op brandvoortplanting, rookgasdichtheid en toxiciteit van rookgassen.

3 brandproeven volgens EU-normen en normen binnen UL/CSA:

  • brandproeven aan enkele aders/kabels
  • bundel brandproeven
  • functiebehoud brandproeven

Naast bovengenoemde testen, kunnen er nog additionele testen vereist worden. Denk hierbij aan brandtesten volgens UL/CSA UL 758/1581/2552 of testen voor CPR van kabels.

Bewegende kabels
Specifiek voor kabels die na 5 miljoen cycli nog steeds in bedrijf moeten zijn testen wij o.a. via wire-to-wire tests, buig-wisselproeven en diverse testbanken. In onze nieuwe testhal worden deze kabels getest in omstandigheden van o.a. extreme kou, hitte en chemische bestendigheid. Meer informatie over deze specifieke, slijtvaste en bewegende kabels vindt u in onze business unit Eldurance

Salesteam

Stel uw vraag via de button of bel mij op +31 (0)475 - 56 67 67

Stel een vraag

Kunnen wij u helpen?